«

»

Jan 24

Print this Post

Wel-kom-pas

#brengt mensen samen

Wij zijn in onze school reeds een tijdje bezig met de voorbereidingen voor het project ‘Ouders en school’. Dit project ging op dinsdag 9 januari 2018 van start in samenwerking met het centrum voor basiseducatie. Elke dinsdag, tot aan de paasvakantie, komen er een 10-tal (anderstalige) mama’s samen in ons gezellige lokaaltje om te praten, te leren, te delen, … met en van elkaar. Dit onder leiding van lesgeefster Elise. Zij werkt elke week wat thema’s uit waarrond ze samen werken: hoe pak ik het slaapritueel met mijn kindjes aan, wat is een gezonde lunch en snack voor mijn kleuter, wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal in de school van mijn kinderen, waarvoor dient het CLB nu juist, …

Het is een ontmoetingsplaats voor ouders en leerkrachten. Er worden lessenreeksen gegeven met als doel de ouders meer en beter te betrekken bij het schoolgebeuren. En er zijn ook leuke activiteiten die alle culturen binnen onze school dichter bij elkaar zouden moeten brengen. Kortom het is een fris en ongedwongen plekje waar we tot ontmoetingen komen, waar we rust vinden, samen kunnen lachen en genieten maar ook elkaar kunnen steunen en opvangen.

Een oude, leegstaande klas die al jaren dienst deed als rommelhok werd omgetoverd tot een prachtig lokaal! Dankzij onze geweldige en onverwoestbare ‘Chris Klus’, de steun van onze directrice Lisiane en de fantastisch gulle sponsoring van Hubo Geel hebben we er iets geweldigs van kunnen maken.

We hebben gekozen voor rustgevende, zachte en warme kleuren die onmiddellijk een gunstig effect hebben op je gemoed zodra je binnenkomt. Daarbij hebben we heel wat oude materialen opgeknapt omdat ze zeker een tweede leven verdienden en ook helemaal tot hun recht komen in dit lokaal.

Na dit project gaan we het lokaal blijven inzetten omdat we het belangrijk vinden om ouders meer te betrekken bij de school en de band tussen ouders onderling en met de juffen te versterken. Samen maken we onze school! Zo zullen er leuke workshops plaatsvinden, gezellige praatavonden georganiseerd worden, kooklessen gegeven worden, … Ideetjes genoeg!

Wij zijn alvast fan en weten nu al zeker dat we hier heel fijne momenten gaan beleven!

Permanent link to this article: http://www.vbskompas.be/wel-kom-pas/