«

»

Oct 09

Print this Post

Nieuw op onze school: Daar is reus Rom!

Binnen onze school zijn er heel wat kinderen die een andere thuistaal speken of in een taalarm milieu opgroeien. Daarom hebben we ons dit fijne educatieve spel aangeschaft. Daar is reus Rom! is een coöperatief spel voor aanvankelijk lezen. De opdrachtkaarten op verschillende niveaus trainen de leesvaardigheden bij jonge kinderen van de 2e kleuterklas tot het 2e leerjaar. Zo kan elke speler op zijn of haar niveau oefenen. De spelers overleggen en werken samen om reus Rom uit het kabouterdorp te houden. Kunnen ze samen de reus verslaan?
Het tweeledige doel van het spel is ideaal voor al onze kinderen! Leren samenwerken, samen naar een doel streven, is een enorm belangrijke waarde binnen onze school. Het zin hebben in leren lezen en het lezen bevorderen vinden we ook enorm belangrijk. Door dit op een speelse manier extra in te oefenen, wordt dit enkel maar gestimuleerd bij onze kinderen.
Dit educatieve spel is dus ideaal om in te zetten als remediëring of verrijkingsmateriaal binnen de taallessen, hoekenwerk, tutorlezen, brugactiviteiten kleuter – lagere school, zelfstandig werk, in de zorgklas, als speels ruggensteuntje bij onze anderstalige kinderen, …

Permanent link to this article: http://www.vbskompas.be/nieuw-op-onze-school-daar-reus-rom/