Print this Page

Inschrijven & Capaciteit

Enkel online inschrijven (geboortejaar 2018)

Inschrijven in een Geelse basisschool zal er vanaf schooljaar 2020-2021 anders uitzien. Door aangepaste wetgeving, moeten sommige scholen verplicht werken met een digitaal aanmeldingssysteem .

In Geel kiezen bijna alle basisscholen ervoor om samen één aanmeldingssysteem te voorzien voor alle nieuwe leerlingen voor het volgende schooljaar. Door aan te melden, laten de ouders weten in welke school of scholen hij/zij wil inschrijven. Via een website vult hij/zij alle gegevens van het kind in. De ouders krijgen hiervoor een maand de tijd.

Na de aanmeldingsperiode krijgen de ouders via e-mail een ticket voor de school waar hun kind een plaats heeft. Met dat ticket gaan ze op school langs om de inschrijving af te ronden. Zolang de ouders niet op school zijn geweest voor de inschrijving, is de inschrijving niet in orde. De inschrijving geldt voor de rest van de schoolloopbaan op de school tot en met het 6de leerjaar.

Voor kinderen van personeel en kinderen die op hetzelfde adres wonen als een kind dat al leerling is op school, is er een voorrangsperiode. In het najaar van 2019 zullen we voor meer concrete info zorgen over de exacte timing en de werkwijze zodat iedere ouder zorgeloos zijn kind kan inschrijven.

Link naar online inschrijvingstool volgt …

Permanent link to this article: http://www.vbskompas.be/inschrijvencapaciteit/