Print this Page

Fotogalerij – Vissenklas – VBS Kompas – Afdeling Pas

Schoolfeest 2018

Thema “Dozen”

Onze kleuters hebben twee weken enorm veel plezier gemaakt met dozen in alle vormen en maten. Ze hebben de dozen ook voor allerlei verschillende dingen gebruikt. Om te stapelen, te vullen en uiteraard terug leeg te maken, muziek mee te maken, poppenkast mee te spelen, torens mee te bouwen, zich te verkleden als robot of ridder,… Alles wat je maar met zo’n doos kan doen, de ideeën van de kleuters waren eindeloos. Het boek “dit is geen doos” hebben we vaak op verschillende manieren gelezen, nagespeeld, beeldend rond gewerkt. Dit gaf de kindjes ook veel inspiratie om hun fantasie de vrij loop te laten met een klas vol dozen. We kijken uit naar het volgende thema!

Thema “gezellig griezelen”

Enkele fotootjes van ons thema gezellig griezelen. Heksen, spinnetjes, spoken en pompoenen, we hebben gegriezeld, met als afsluiter een geweldig grootoudersfeest.

Thema “Herfst en kabouters”

Na de herfstvakantie, uiteraard het thema herfst. Als we praten over herfst, praten we ook over paddestoelen. Plots begonnen de kleuters over kabouter Plop en kabouter Pinnemuts te praten. Al snel kleurde onze Visjesklas rood met witte stippen. Overal schoten paddenstoelen uit de grond en heel de klas liep vol met kleine kaboutertjes. De kleuters gingen er helemaal in op. Volgende week werken we rond de kleur rood, om zo over te schakelen naar de kledij van de Sint. “Zie ginds komt de stoomboot…

Thema “Hoeken van de klas”

Alle batterijen opgeladen en klaar om er weer vol enthousiasme aan te beginnen. De eerste weken van het nieuwe schooljaar hebben we elkaar en ons klasje goed leren kennen. Allereerst onze symbooltjes leren kennen. De poes, de auto, de giraf,… Daarna ontdekten wd al onze hoeken in de klas. De boekenhoek, waar nog geen boekjes in stonden. Die boekjes zijn we gaan ontlenen in de bibliotheek, waar we ook leerden hoe we netjes een boek moeten lezen. Onze auto- en bouwmat, waar we gebouwd hebben, gesorteerd hebben,… De puzzelkast en puzzeltafel. Eerst een leuke puzzel kiezen en puzzelen maar. Wie zit in welke kleur van het lijfje van de puzzelrups? De huishoudhoek, waar we rollenspel doen en ons helemaal inleven in dagelijkse situaties. We speelden “koken-etentje” maar dat was altijd van korte duur. Daarom maakten we een boodschappenlijstje en gingen we samen naar de winkel. Aan de kassa leerden we dat we niet met centjes uit onze poppenhoek konden betalen, alleen met echte euro’s. Op school hielpen we allemaal koken. Als mooie afsluiter hielden we een klein feestje in onze huishoudhoek, met lekker gezonde, zelfgemaakte pizza’tjes.

Thema “Visjes”

Het thema visjes mocht natuurlijk niet ontbreken in het begin van het schooljaar. We gingen op ontdekking in Intratuin in Olen, waar we héél veel soorten visjes gezien hebben. Voor onze klasvis kochten we een nieuw plantje, waar het ook lekker aan kan knabbelen. In de klas hebben we veel nieuwe dingen geleerd over visjes en leuke activiteiten gedaan. Ook kunnen we als de beste vissen, met hengels met korte én lange draad. De leerlingen van het secundair onderwijs kwamen ons ook leren hoe we onze handjes precies moeten wassen. Met een échte handenwasfee. Nu hebben we even genoeg visjes gezien. Op naar het volgende thema…

Bezoek bibliotheek

Dinsdag 12 september brachten we samen met de vissenklas een bezoekje aan de bibliotheek . De kids mochten zelf een boek kiezen…we leerden hoe je een boek goed hanteert. En zo hebben we voor onze boekenhoek een heleboel leuke boeken. Veel leesplezier!

Uitstap “De Bogaard”

Een uitstapje naar “De Bogaard” … op zoek naar onze eigen klasdieren… de kids hebben er enorm van genoten!

Permanent link to this article: http://www.vbskompas.be/fotogalerij-3jarigen-vbskompas-afdelingpas/