Print this Page

Fotogalerij – Vissenklas – VBS Kompas – Afdeling Pas

Thema “Hoeken van de klas”

Alle batterijen opgeladen en klaar om er weer vol enthousiasme aan te beginnen. De eerste weken van het nieuwe schooljaar hebben we elkaar en ons klasje goed leren kennen. Allereerst onze symbooltjes leren kennen. De poes, de auto, de giraf,… Daarna ontdekten wd al onze hoeken in de klas. De boekenhoek, waar nog geen boekjes in stonden. Die boekjes zijn we gaan ontlenen in de bibliotheek, waar we ook leerden hoe we netjes een boek moeten lezen. Onze auto- en bouwmat, waar we gebouwd hebben, gesorteerd hebben,… De puzzelkast en puzzeltafel. Eerst een leuke puzzel kiezen en puzzelen maar. Wie zit in welke kleur van het lijfje van de puzzelrups? De huishoudhoek, waar we rollenspel doen en ons helemaal inleven in dagelijkse situaties. We speelden “koken-etentje” maar dat was altijd van korte duur. Daarom maakten we een boodschappenlijstje en gingen we samen naar de winkel. Aan de kassa leerden we dat we niet met centjes uit onze poppenhoek konden betalen, alleen met echte euro’s. Op school hielpen we allemaal koken. Als mooie afsluiter hielden we een klein feestje in onze huishoudhoek, met lekker gezonde, zelfgemaakte pizza’tjes.

Thema “Visjes”

Het thema visjes mocht natuurlijk niet ontbreken in het begin van het schooljaar. We gingen op ontdekking in Intratuin in Olen, waar we héél veel soorten visjes gezien hebben. Voor onze klasvis kochten we een nieuw plantje, waar het ook lekker aan kan knabbelen. In de klas hebben we veel nieuwe dingen geleerd over visjes en leuke activiteiten gedaan. Ook kunnen we als de beste vissen, met hengels met korte én lange draad. De leerlingen van het secundair onderwijs kwamen ons ook leren hoe we onze handjes precies moeten wassen. Met een échte handenwasfee. Nu hebben we even genoeg visjes gezien. Op naar het volgende thema…

Bezoek bibliotheek

Dinsdag 12 september brachten we samen met de vissenklas een bezoekje aan de bibliotheek . De kids mochten zelf een boek kiezen…we leerden hoe je een boek goed hanteert. En zo hebben we voor onze boekenhoek een heleboel leuke boeken. Veel leesplezier!

Uitstap “De Bogaard”

Een uitstapje naar “De Bogaard” … op zoek naar onze eigen klasdieren… de kids hebben er enorm van genoten!

Permanent link to this article: http://www.vbskompas.be/fotogalerij-3jarigen-vbskompas-afdelingpas/